top of page

פרטיות למיוחסים: ההסדר שגוגל, פייסבוק ופרקליטות הסייבר לא רוצים שתדעו עליו!

תמונת הסופר/ת: Yossi Baruch, Adv.Yossi Baruch, Adv.

תכירו: "הסדר ויסמונסקי". הדרך שבה ענקיות הטכנולוגיה מוחקות פרסומים פוגעניים נגד שופטים ובכירים לבקשת יחידת הסייבר בפרקליטות, בלי שתדעו מזה.

יחידת הסייבר של הפרקליטות הוקמה על ידי עו”ד ויסמונסקי ב-2015 במסגרת הניסיון להילחם בהסתה שהובילה ותחזקה את האש באינתיפאדת הבודדים. היא עסקה ועוסקת במגוון נושאים חשובים ואף קריטיים לביטחון ישראל, והזמן שהיא מקדישה להסרת תכנים פוגעניים או מסוכנים לכאורה מרשתות חברתיות ומגוגל נמוך ביחס לסך היקף הפעילות שלה.

עם או בלי קשר לחוק פייסבוק, המדינה הבינה כי היא חייבת לבנות מנגנון לקשר עם הרשתות החברתיות וגוגל, שהתעצמו והפכו להיות כר להסתה שאין עליו פיקוח או איש קשר ישיר בישראל שעמו אפשר לנהל דיאלוג. ואם אין חוק אז לפחות שיהיה הסדר.

המשימה הוטלה על עו”ד ויסמונסקי, שמתוקף תפקידו ניהל קשרים כאלה ואחרים עם הרשתות החברתיות ועורכי דינן. לטענת גורמים ברשויות אכיפת החוק, מהמגעים שאליהם נשלח הוא חזר עם מה שקרוי “הסדר ויסמונסקי”

שיטה שעליה סיכמו עו”ד ויסמונסקי ונציגי הרשתות היא וולונטרית. יחידת הסייבר בפרקליטות מקבלת תלונות מגופים ביטחוניים וציבוריים מסוימים ובוחרת האם לפעול בדרך משפטית, לדחות את הבקשה או לפעול בדרך “הוולונטרית” – להעביר “המלצה” לפייסבוק וחברות אחרות על מנת שיסירו בעצמן את התוכן, לפי שיקול דעתן.


14 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page